K Libeňskému mostu v Praze 8 vyjížděly všechny složky IZS v pondělí kolem 11. hodiny večerní. „Po příjezdu na místo společně s hasiči namířili osvětlovací techniku, která lokalizovala výskyt osoby volající o pomoc. Policistka z pohotovostní motorizované si sundala taktickou vestu a předala kolegovi svou služební zbraň. Poté si oblékla záchrannou vestu a vydala se do prostoru, kde se měla nacházet topící se osoba,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

„Po zhruba čtyřiceti metrech plavání jsem narazila na muže s krvácejícím zraněním na hlavě poměrně zmateného, těžko se s ním navazovala komunikace, nevěděla jsem, co se stalo a jak velké zranění má. Proto jsem se rozhodla, že ho chytnu za oděv, navalím ho na svoji záchrannou vestu a dotáhnu ho zpět ke břehu,“ popsala zachraňující policistka. 

Video
Video se připravuje ...

Policistka zachránila z Vltavy seniora (77) let. Popsala, jak pro něj do vody skočila. Policie ČR

Kolegové jí hodili lano a vytáhli je oba na břeh. „Tam mu policisté sundali mokrý oděv a poskytli mu tepelný komfort a následně ho předali přivolaným záchranářům. Zachráněný sedmasedmdesátiletý muž policistům sdělil, že si dal pár piv, zavrávoral a spadl z mostu do Vltavy,“ dodala policejní mluvčí Siřišťová.

Sedmasedmdesátiletý muž byl z vody vytažen před příjezdem záchranářů. „Podchlazeného muže s úrazem obličeje, ale při vědomí, jsme transportovali do vinohradské nemocnice,“ potvrdila mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Video
Video se připravuje ...

Policisté s hasiči zachraňovali u Libeňského mostu topícího se seniora. (25. července 2022) Policie České republiky

 

Fotogalerie
16 fotografií