„V ulici U Pernikářky zasahujeme u spadlého stromu na komunikaci. Za pomocí motorové pily rozřezáváme a budeme odklízet mimo vozovku," uvedli hasiči na twitteru. 

Z fotografie je vidět, že strom spadl na silnici, kde naštěstí v tu dobu nebyla zaparkovaná žádná auta. Škody na majetku tak nevznikly, potvrdil Fík. Dodal, že vedle spadlého stromu vyjížděli pražští hasiči do zhruba 15:00 ke spadlým větvím v dalších dvou až třech případech. „Zásahovou činnost to ale zatím nijak výrazně nezvýšilo," řekla ČTK po 16:00 mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Nelétalo se

Odbavení letů na pražském letišti bylo podle mluvčí Evy Krejčí kvůli bouřce pozastaveno krátce před 13:15 a trvalo zhruba půl hodiny. Zpoždění letadel, která měla odlétat z Prahy, tak podle ní nebylo nijak zásadní. Výrazněji se to dotklo pouze letu z Londýna do Prahy. Letadlo bylo odkloněno do Drážďan, kde čekalo na lepší počasí, poté zamířilo do Prahy, dodala.

Bouřky budou podle Jany Hujslové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) ještě během odpoledne pokračovat především v jihovýchodní části středních Čech. „Bouřka, na kterou jsme vydali výstrahu, šla západně od Prahy po jejím severním okraji a dále směrem na Nymbursko," řekla.

Výstraha ČHMÚ před bouřkami platí ve všech krajích do dnešních 21:00.