Památku obětí komunistického režimu uctili v neděli na hřbitově v Ďáblicích také ministr zahraničí Jan Lipavský  (Piráti), ministryně obrany Jana Černochová (ODS), místopředsedkyně senátu Olga Richterová (Piráti), z městských částí například starostové Prahy 8 Ondřej Gros (ODS) a Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09).

„V tento den sem na Ďáblický hřbitov chodím každoročně, považuji za velmi důležité připomenout si, jak krutý a nelidský byl komunistický režim. Jsem přesvědčen, že na památku jeho obětí nesmíme nikdy zapomenout,“ uvedl Gros. Co ho však velmi zarazilo, je fakt, že se na pietě neobjevil ani jediný ze zástupců pražského magistrátu - ten pouze poslal věnec, který za něj položili vojáci. „Byl jsem překvapen, že u věnce za hlavní město není nikdo, zatímco zástupci vlády či parlamentu přišli.Nevypadalo to vůbec dobře, měl jsem z toho dosti divný pocit,“ řekl pro Blesk.cz Gros. 

Podle magistrátního mluvčího Víta Hofmana se nikdo ze zástupců hlavního města neúčastnil kvůli časovým důvodům.  „V neděli  zástupci města účastnili například pietního aktu k uctění památky Milady Horákové a aktu u Památníku kněží, řeholníků a řeholnic, obětí nacismu a komunismu, dnes (v pondělí, pozn. red.) pak pietního shromáždění k uctění památky obětí komunismu. Z pietního aktu v Ďáblickém hřbitovu se bohužel zástupci města kvůli svým časovým možnostem nakonec omluvili a nepodařilo se nám již najít protokolární náhradu,“ uvedl Hofman.