Úřad muzeu vyměřil pokutu letos v dubnu, muzeum podalo proti jeho rozhodnutí rozklad k předsedovi úřadu, který rozklad zamítl a rozhodnutí úřadu potvrdil. Muzeum nyní musí do dvou měsíců pokutu zaplatit. Rozhodnutí ÚOHS se může bránit podáním žaloby ke Krajskému soudu v Brně, podání žaloby ale neodkládá povinnost pokutu zaplatit.

Zakázky

Národní muzeum zadalo v průběhu loňského června postupně zakázky malého rozsahu na osvětlení v expozici Dějiny, stropní a nástěnné osvětlení v expozicích Příroda a Evoluce a lištové osvětlení pro výstavní sály v Nové budově Národního muzea. Předpokládaná hodnota zakázek byla 1,6 milionu korun, 1,95 milionu korun a 1,15 milionu korun. Všechny tři zakázky muzeum postupně zadalo společnosti Atelier design MM z Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi.

Podle rozhodnutí úřadu tvořily tři zakázky jeden funkční celek a časově spolu souvisely. Jejich celková předpokládaná hodnota přesáhla dva miliony korun, tedy povolenou výši veřejné zakázky malého rozsahu na dodávky nebo služby.

Fotogalerie
8 fotografií