Hrozivá nehoda se stala kolem desáté dopoledne, srazil se kamion a tři auta. „Na 14,5. km D1 zasahují všechny záchranné složky u vážné nehody kamionu a tří osobních vozů. Dvě osoby střet nepřežily, další jsou zraněné. Směr Brno je neprůjezdný, na Prahu jsou průjezdné dva jízdní pruhy,“ uvedla mluvčí středočeských policistů Vlasta Suchánková krátce po desáté.

Mluvčí hasičů Jan Sýkora potvrdil, že kamion přejel do protisměru, kde se s auty střetl. „V jednom autě zůstaly dvě mrtvé osoby, vyprošťovali jsme další těžce zraněnou osobu,“ uvedl s tím, že při nehodě podle uniklo velké množství nafty.

„Na místě je lékař, záchranáři i letecká záchranná služba,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková. Později dodala, že zranění jsou celkem tři. „Jednu osobu s poraněním hlavy na umělé plicní ventilaci přepravili záchranáři sanitkou do Vinohradske nemocnice, druhou osobu s podezřením na zlomenou stehenní kost a pánev transportovali letecky do Fakultní nemocnice Motol, třetí osobu s poraněním ramene sanitkou do Thomayerovy nemocnice,“ dodala. 

Na dálnici dál probíhá odklízení havarovaných vozidel, kolem druhé se podařilo zprůjezdnit levý jízdní pruh ve směru na Brno. Okolnostmi nehody se zabývají policisté.

 

Fotogalerie
19 fotografií