Dráhy nasadí posilové spoje mezi stanicemi ve Zbraslavi a Braníkem. Ve špičce pojedou motorové soupravy na této trase každou čtvrthodinu. Na zastávce v Modřanech a ve stanici Braník bude podle dopravce možný přestup na další spoje MHD, především pak na tramvajové linky do centra Prahy.

Kromě toho by dopravě měly podle drah pomoci příměstské linky. Jde například o spoje linek S1 do Českého Brodu a Úval, S9 do Mnichovic a Říčan nebo S4 do Kralup nad Vltavou. V půlhodinových intervalech by měly jezdit také spoje linek S8 a S88 na trati Posázavského pacifiku do Vraného nad Vltavou a Skochovic a jednou za hodinu pak budou pokračovat do Měchenic, Čísovic nebo do Davle a Čerčan.

Provoz posilových vlaků bude podle dohody drah s úřady zatím trvat do konce června, následně se vyhodnotí jejich obsazenost a podle toho se rozhodne o jejich dalším provozu.

Rekonstrukce Barrandovského mostu
Autor: grafika Blesk

Cestující či cyklisté budou zase moci při rekonstrukci využít nový přívoz P4 mezi Velkou Chuchlí a Modřany, jenž poprvé vypluje v pondělí 16. května v 07:00. Interval bude 20 minut, uvedl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě). U přívozu bude umístěn stojan se sdílenými koly. 

Práce na opravě Barrandovského mostu začnou v sobotu, kdy silničáři vyznačí dopravní omezení. Těžká technika přijede na místo v neděli a samotná oprava začne v pondělí. Opravy jsou rozděleny do několika let. Letos potrvají 110 dní. Most z roku 1983 je součástí městského okruhu a denně jej přejede na 140 000 aut. Dosud nebyl opravován.

Video
Video se připravuje ...

Barrandovský most Veronika Foltová

Fotogalerie
32 fotografií