Fotbal se na stadionu sešívaných v Edenu v Praze 10 hraje v neděli v 17:00. Na pořádek budou už od rána dohlížet stovky policistů z pořádkové, kriminální, dopravní služby, antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky, do akce také vyrazí policisté se psy a na koních. „Policisté budou v rámci opatření dohlížet nejen na ochranu veřejného pořádku, ale také na bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Stadion bude pro fanoušky otevřen dvě hodiny před zápasem, tedy od 15:00. „Pořadatelé budou také všechny návštěvníky u vstupu kontrolovat, zdali na stadion nevnášejí nebezpečné předměty nebo pyrotechniku. Proto je třeba na utkání přijít s dostatečným časovým předstihem,“ upozornila mluvčí.

Upozornila také na to, že parkovací kapacity jsou kolem stadionu omezené, lidé by tedy měli využít spíše městskou hromadnou dopravu či přijet na místo vlakem. „Před začátkem utkání a po jeho skončení se budou v okolí s velkou pravděpodobností tvořit kolony, které budou na místě usměrňovat policisté z oddělení řízení dopravy,“ uvedla. 

Dvakrát Rammstein

Bezpečnostní opatření chystají policisté i kvůli dvěma koncertům kapely Rammstein, které proběhnou v neděli a v pondělí na letišti v pražských Letňanech. Brány se otevírají v 16:00, v 19:00 vystoupení zahájí světoznámí klavíristé Duo Jatekok a ve 20:00 pak na pódium vtrhne metalová legenda. 

„Z důvodu zajištění veřejného pořádku a dopravy připravila pražská policie adekvátní bezpečnostní opatření, na kterém se bude podílet několik desítek pražských policistů. Zmiňovaná opatření se dotknou především dopravy,“ uvedla Siřišťová. 

Vzhledem k tomu, že se na koncert chystají desetitisícové davy, očekávají policisté dopravní komplikace. „Od poledních hodin do zhruba jedenácti večer budou ulice v bezprostředním okolí letiště pořadateli uzavřené pro veškerou dopravu. Doporučujeme všem účastníkům koncertu pro přesun na místo použít výhradně městskou hromadnou dopravu a pro mimopražské doporučujeme využití záchytných parkovišť na okraji Prahy,“ dodala mluvčí. 

Posílená MHD

Pražský dopravní podnik upozorňuje, že v neděli a v pondělí budou kvůli koncertům přemístěny autobusové zastávky v oblasti stanice metra Letňany. Parkování na místě je omezené, nejlepší je dostat se na místo metrem, jehož provoz bude posílen. „Po ukončení koncertů doporučujeme využít rovněž metro, jehož provoz je po skončení koncertů vždy posílen a prodloužen do přibližně 0.30 hodin, tak aby všichni návštěvníci koncertů mohli využít k odjezdu linky metra,“ uvádí dopravní podnik. 

Přesuny zastávek u metra Letňany
Autor: DPP

Fotogalerie
14 fotografií