Tíživá finanční situace málem dohnala ženu z Prahy k zoufalému činu - ve středu večer přelezla zábradlí u Štefánikova mostu a chtěla spáchat sebevraždu! Kolemjdoucí zavolali na linku 158, operační důstojník o záměru dívky hned informoval hlídky v terénu. Jako první na místo dorazili policisté z pohotovostní motorizované jednotky. 

„S třiadvacetiletou dívkou navázali kontakt a snažili se vyslechnout všechna její trápení. Jako hlavní důvod, proč chce spáchat sebevraždu, dívka uváděla finanční a osobní problémy, což se jí policisté snažili celou dobu vymluvit,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

„Pojďte k nám, probereme to normálně,“ je slyšet jednoho z mužů zákona na záznamu, který policisté zveřejnili. „Myslím si, že tohle je nejlepší možnost, pokud mě to zabije. Pokud mě to nezabije, tak je to špatná možnost, to je samozřejmé,“ odpovídá dívka vzápětí. 

Pak se ale jednomu z policistů podařilo dostat do dívčiny těsné blízkosti - připaloval jí totiž cigaretu. „Využil momentu odvrácení pozornosti a podařilo se mu dívku zafixovat. S ostatními zakročujícími policisty poté opatrně dívku dostali na správnou stranu zábradlí, kde již nehrozilo žádné nebezpečí,“ dodal mluvčí. Dívka skončila v péči zdravotníků, kteří ji převezli do psychiatrické léčebny. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Video
Video se připravuje ...

Žena chtěla skočit z mostu, policisté ji zachránili. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie