Veškerý provoz bude koordinovat a kontrolovat dispečink PID. Na linkách bude platit pásmový a časový tarif PID. Cestující budou moci využít přestupních jízdenek i časových kuponů, a to v papírové i elektronické podobě. Jednorázové jízdné bude možné zaplatit i platební kartou u řidiče nebo pomocí mobilní aplikace PID Lítačka.

Od pátku budou platit i tarifní přesahy PID s Integrovaným dopravním systémem Libereckého kraje (IDOL), které by měly zjednodušit cestování přes hranice kraje. Cestující si budou moci vybrat tarif, který pro svou jízdu využijí – buď tarif PID nebo IDOL.

Sloučeny budou také mezikrajské linky Středočeského a Ústeckého kraje. Platit na nich budou souběžně tarify PID a Dopravy Ústeckého kraje (DÚK). Cestující tak nebudou muset řešit odlišné ceny jízdného v regionech.

Další změnou plánovanou od pátku bude zavedení dvou linek PID v Berouně, a to 861 a 862. Obslouží osm nových zastávek především v rodinné zástavbě za Městskou horou v ulicích K Dubu a Kollárova a zlepší například dostupnost supermarketů v Obchodní ulici nebo základních a mateřských škol napříč městem. Provoz na nových linkách budou zajišťovat nízkopodlažní minibusy vhodné pro přepravu hůře pohyblivých lidí nebo cestujících s kočárkem.