Stavbaři demolici levé části mostu naplánovali během dvou víkendových uzavírek 26. a 27. března a 2. až 4. dubna. Během březnové víkendové demolice bude doprava Chlumeckou ulicí uzavřena směrem do centra a směrem do Horních Počernic se bude jezdit obousměrně. Při dubnové demolici bude v Chlumecké ulici směrem do centra obousměrný provoz, a naopak do Horních Počernic bude uzavřen.

„Jsme vlastně v teoretické polovině. Během loňské stavební sezóny jsme pravou část mostu zvládli zbourat a opět postavit za 198 dní. Na levou máme stejný časový plán, i když nás čeká mnohem víc práce. Zahrnuje i úpravu křižovatkových ramp, opravu Chlumecké, instalaci nového portálu dopravního značení a vybudování protihlukové stěny na mostě a dalších úsecích,“ řekl výrobní ředitel závodu Mosty společnosti Swietelsky stavební Michal Blahovič.

Nový most by podle stavbařů měl být zprovozněn letos během třetího čtvrtletí, zatím ve dvou pruzích pro každý směr. S rozšířením na tři pruhy pro každý směr se počítá po dokončení dálničního úseku Satalice – Běchovice. Jeho stavba by měla začít nejdříve v roce 2023.

Fotogalerie
3 fotografie