„Vozovky budou asfaltové a chodníky budou vydlážděné z drobné kamenné chodníkové dlažby kladené do vzorů,“ uvedla dále Lišková.

Opravy se uskuteční po částech. Nejprve se bude opravovat vozovka v úseku ulice Na Hutích mezi ulicemi Národní obrany a Dejvická a chodník po pravé straně silnice v úseku mezi ulicemi Dejvická a Kafkova. Od 19. května se stavebníci v rámci druhé etapy rekonstrukce přesunou na úsek vozovky mezi ulicemi Dejvická a Kafkova a opravený bude levý chodník.

Rekonstrukce, kterou pro TSK provádí pracovníci firem PKB, ZNAKON a FRONĚK, s sebou ponese dopravní omezení. S uzavírkou musí řidiči automobilů počítat po celý duben v ulici Na Hutích v úseku mezi ulicemi Národní obrany a Dejvická. V úseku mezi ulicemi Dejvická a Kafkova bude zavedený jednosměrný provoz, na který 19. května naváže uzavírka komunikace pro automobilovou dopravu. Uzavírka bude trvat do 2. července, vyplývá z informací na magistrátním webu opravujeme.to.

To, že v ulici Na Hutích a v některých dalších ulicích v památkové rezervaci v Praze 6 bude kamenná mozaiková dlažba, avizovali zástupci šesté pražské městské části už dříve. Radnice Prahy 6 tak chce historické části Bubenče a Dejvic navracet původní vzhled a zároveň mírnit dopad klimatických změn. V roce 2020 se mozaikové dlažby dočkala třeba Bubenečská ulice.

TSK opraví ulici Na Hutích
Autor: Google maps