Vítězná dronová show vznikla k výročí Sametové revoluce. „Jelikož jsme chtěli tento zážitek přinést co nejvíce lidem, realizovali jsme souběžně dvě dronové show v Brně a v Praze, což bylo a je opravdu unikátní, a to jak po technické, tak po organizační stránce,“ popsal Blesku autor světelné show David Zaorálek z brněnského studia Spectrum Production, které se právě programováním světelných show, videomappingů a dalších multimediálních představení zabývá. 

Česká dronová show obstála v konkurenci 220 týmů ze 104 zemí světa, zvítězila v jedné ze šesti soutěžních kategorií s názvem „Do sta dronů“. Cena je udělována na základě rozhodnutí mezinárodního panelu porotců a společnosti SPH Engineering, která vyvíjí nejrozšířenější software pro dronové show. „Jsme rádi, že jsme mezi takovým počtem kvalitních show z celého světa uspěli a ukázali, že i v České republice můžeme tvořit show na světové úrovni,“ uvedl Zaorálek.

Na přípravě show pracovalo 12 lidí, na samotné realizaci obou show, které se uskutečnily souběžně v Praze a v Brně, se podílelo téměř 30 lidí, z toho šest pilotů. „Příprava kompletní realizace obou show trvala téměř 1000 hodin a s přípravami se začalo několik měsíců předem. Ve vzduchu bylo přesně 200 dronů (100 v Praze a 100 v Brně) a připraveno bylo dalších 20 dronů v záloze, kdyby nastaly technické problémy,“ dodal Zaorálek s tím, že prostor obou show byl zabezpečen jak doprovodnými plavidly, tak ostrahou a pečlivě monitorován, aby akci nehlo nic překazit a vše proběhlo maximálně bezpečně. 

Video
Video se připravuje ...

Vítězná dronová show. Spectrum Production

Fotogalerie
30 fotografií