K nehodě došlo v úterý před půl sedmou večer na zastávce MHD Ječná. „Zasahujeme u dopravní nehody v Ječné ulici v Praze 2. Řidič osobního auta tam srazil chodce a z místa nehody ujel. Chodec bohužel na místě zraněním podlehl. Po řidiči nyní intenzivně pátráme,“ sdělili policisté skrze svůj twitterový účet.

Podle mluvčí pražských záchranářů Jany Poštové byl sražen mladý cestující, který byl ve vážném stavu. Proto svědci za pomoci operátorů Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy zahájili telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci (TANR). I přes včasný zásah záchranářů však bohužel bezúspěšnou.

„U dopravní nehody v Ječné jsme o život 22letého mladého muže bojovali přes 30 minut. Bohužel jeho zranění byla tak vážná, že jim i přes veškerou snahu záchranářů nakonec podlehl…“ sdělila Poštová.

Důsledkem nehody došlo k řadě dopravních komplikací. Na tramvajové trati spojující I. P. Pavlova a Karlovo náměstí došlo k přerušení provozu. Tramvajové linky musely jezdit odklonem. Provoz byl obnoven zhruba po dvou hodinách.

Video
Video se připravuje ...

Na tramvajovou zastávku Ječná vjel automobil. Srazil přitom chodce, který utrpěl vážná zranění. Muž zraněním bohužel podlehl. Řidič, jenž nehodu způsobil, z místa odjel (2. listopadu 2021)! Václav Burian

Fotogalerie
32 fotografií