„Dneska před Albertem na Veletržní zkolaboval pán. První, kdo mu začal pomáhat, vydržel sám až do příjezdu sanitky masírovat srdce, nechtěl vystřídat, další okamžitě zavolala záchranku a s udržováním života přispěla nakonec ještě kolem procházející lékařka,“ popsala boj o život pána na sociálních sítích Helena P.

Helena P. také ocenila rychlou a lidskou reakci všech a také pomoc od zaměstnanců místního obchodu s potravinami. „Díky všem za neskutečně rychlé a lidské reakce, prodavačům z Alberta za kapesníky na krvavé ruce a všem, co podpořili třeba i slovem,“ uvedla. Letenští pak pod jejím příspěvkem začali diskutovat nad tím, jak by se v takové situaci zachovali.

Podle informací tiskové mluvčí pražské záchranné služby operační středisko přijalo na tísňovou linku informaci o pánovi, ročník 1946, který zkolaboval na ulici. „Na místo jsme okamžitě vyslali záchranářské posádky. Do našeho příjezdu probíhala telefonická asistovaná první pomoc,“ uvedla Poštová. Před příjezdem ZZS podle Poštové k pánovi dorazili i policisté, kteří byli v blízkém okolí, a použili defibrilátor. „Pán i přes veškerou poskytnutou péči bohužel zemřel,“ doplnila Poštová.