„Z důvodu tragické dopravní nehody na 0 km dálnice D8 je po dobu zachranářských prací komunikace ve směru na Prahu zcela uzavřena,“ informovala na twitteru policie kolem jedenácté. Její mluvčí Pavel Truxa pak Blesku potvrdil, že na místě zemřel jeden člověk - řidič osobního auta.

Auta havarovala před 10:30. Podle Truxy zemřel muž narozený v roce 1969. Vystoupil z osobního auta, které zastavilo na krajnici kvůli poruše. Narazilo do něj nákladní auto, které poté skončilo na boku. 

„Další muž byl letecky transportován ve velmi vážném stavu, po resuscitaci, na umělé plicní ventilaci do Fakultní nemocnice Motol. Poslední účastník dopravní nehody byl pozemní cestou transportován do vinohradské nemocnice se středně těžkým zraněním, ve stabilizovaném stavu,“ uvedli středočeští záchranáři. Okolnosti nehody policisté zjišťují, v místě se vytvořila několikakilometrová kolona, která sahala až ke sjezdu na Kralupy nad Vltavou.

Silnice byla znovu zprůjezdněna kolem páté. „Následky tragické dopravní nehody na 0 km dálnice D8 byly odklizeny a komunikace je již zcela průjezdná,“ oznámili policisté.

Video
Video se připravuje ...

Tragická nehoda na D8. (23. října 2021) Blesk.cz - Václav Burian

Fotogalerie
42 fotografií