Tomu se říká „mluvit do zdi“, hodnotí opozice i část veřejnosti čtvrteční kousek pražského primátora. Právě jemu totiž Petr Hlaváček (60, Spojené síly) přednášel informace k petici občanů týkající se výstavby na Kamýku a Lhotce, ale marně – primátor přímo na zasedání zastupitelstva spal.

„Taková arogance, to je snad u těch pirátů nakažlivé,“ zhodnotil situaci třeba zastupitel Prahy 12 Michal Pinc (53, ANO). Jeden z občanů, s přezdívkou Johny Tleskač, na facebooku dodal: „Kdyby vás někdo tři dny v kuse je*al za to, že jste Pirátům prohráli volby, tak je jasný, že se nevyspíte a musíte to dohnat na magoši.“

Tak primátorových „dvacet“ vidí i zastupitel Radomír Nepil (36, ANO): „Nejspíš vyspával povolební kocovinu, svým primátorováním přece jen Pirátům pomohl k zisku čtyř poslaneckých mandátů. Škoda jen, že to bylo při projednávaní petice občanů, nevypadá to, že by měl o jejich názor zájem,“ řekl Blesku.

Únava po Bruselu?

Další členové opozice vidí důvod únavy primátora za návštěvou Bruselu, kde 12. října odhaloval další Lavičku Václava Havla spolu s radní Hanou Třeštíkovou (39, Praha sobě) a svým poradcem Jiřím Hoskovcem (29, Piráti).

Video
Video se připravuje ...

Petr Hlaváček (60, Spojené síly) doufal, že petiční výzva občanů primátora Hřiba zaujme. Ten ale na jednání spokojeně usnul. Procitl až po půlminutě, kdy už zastupitelé v sále přemýšleli, jak ho vzbudit. Blesk – archiv

„Taková cesta ho určitě zmohla. Přitom v té době jsme měli v jedné z televizí debatovat o podezřelých ICT zakázkách za 60 milionů. Ale chápu. Být v jeho pozici, raději bych také jel do Bruselu, než něco vysvětlovat,“ řekl Blesku zastupitel a starosta Prahy 9 Tomáš Portlík (43, ODS).

Hřib je za pozornost rád, ale...

Blesk se obrátil na primátora, aby situaci vysvětlil. Ten ale popřel, že by si schrupnul: „Každý, kdo zažil jednání pražského zastupitelstva, tak dobře ví, že v takovém kraválu se spát opravdu nedá,“ řekl Blesku. „Těší mě ale, že je k jednání pražského zastupitelstva upřena taková pozornost. Větší radost bych měl, kdyby byla upřena k věcem, které jsou pro budoucnost města klíčové.”

Fotogalerie
11 fotografií