„Sportovní infrastruktura a její technický stav jsou klíčovými proměnnými pro další rozvoj sportu na území Prahy. Plánované investice výrazně pomohou navýšit kapacitu a zvýšit dostupnost sportovních zařízení provozovaných městem,“ uvedl radní Vít Šimral (Piráti).

Na Šutce nyní funguje v podstatě jen bazén. Areál spravuje městská společnost Trade Centre Praha (TCP) a bazénovou část má najatou soukromá společnost. „Plánové rozšíření by mělo zahrnovat venkovní volnočasové aktivity, další sportovní plochy včetně venkovního bazénu, relaxační zónu, restauraci, ale i kultivací zanedbaného veřejného prostranství a adekvátní kapacitu parkovacích míst,“ uvedl radní Prahy 8 Tomáš Hřebík (TOP 09 a STAN). Stavba Šutky začala v roce 1987 a zprovozněna byla v roce 2012.

Vedení města v minulosti schválilo plán rozvoje sportovišť v letech 2021 až 2032. Podle dokumentu v hlavním městě chybí minimálně pět plaveckých bazénů a tři víceúčelové sportovní haly. Praha vlastní a provozuje Aquacentrum Šutka, plavecký bazén Strahov a bazén na Výstavišti. Víceúčelovou halu vlastní pouze tu na Královce.

Fotogalerie
12 fotografií