Nyní v terminálu pracuje městská Technická správa komunikací (TSK), která řeší zatékání do mostních konstrukcí nad autobusovými nástupišti. „Po dokončení této sanace na jaře 2022 instaluje Ropid 12 digitálních informačních panelů s on-line odjezdy autobusů MHD, regionálních spojů PID i dálkových autobusů. Moderní informační systém najdou cestující jak na odjezdových nástupištích, tak v souhrnné podobě u jednotlivých výstupů z metra,“ uvedl koordinátor úprav terminálu Marek Vetýška z Ropidu.

Nový přechod

Terminál čekají v příštím roce i další změny, kromě osvětlení budou vyměněny lavičky a koše a nový přechod propojí nástupištní ostrovy. „Zároveň se zde objeví nové informační vitríny pro cestující a obnoveny budou také některé nosiče stávajícího navigačního systému,“ doplnil Drápal.

Úpravy tvoří soubor dílčích opatření, které budou učiněny okamžitě. Kromě toho plánuje větší stavební úpravy terminálu. Přípravu studie změn, které mají lokalitu proměnit v lokální centrum se službami pro místní obyvatele, dostal na starost městský Institut plánování a rozvoje. Ten k tomu v soutěži vybral studio re:architekti, které nyní studii připravuje.

Fotogalerie
6 fotografií