Stavba je naplánována v Dolnoměcholupské ulici nedaleko železniční stanice Praha-Hostivař na ploše o délce 300 metrů a šířce 15 metrů. Ze 78 stání budou čtyři určena pro držitele průkazu ZTP. Další dvě budou sloužit jako nabíjecí místa pro elektromobily. Součástí je rovněž zastřešené stání pro cyklisty. Vznikne nové veřejné osvětlení a součástí vybavení parkoviště bude sledování obsazenosti bezdrátovými senzory a bezpečnostní kamerový systém. Vysazena bude zeleň.

Při výstavbě parkoviště bude ulice kompletně opravena, a to v úseku podél nádraží Hostivař. Stavbaři vybudují nové odvodnění komunikace a vymění veřejné osvětlení. Při výstavbě bude Dolnoměcholupská v úseku mezi ulicemi U Pekáren a Poslední uzavřena. Řidiči budou muset úsek objet. Přístup na nádraží nebude nijak omezen.

Nové záchytné parkoviště nyní vzniká na Černém Mostě, kde se do parkovacího domu vejde až 880 automobilů. Stavba začala loni v červenci a letos v červnu byla dokončena hrubá stavba. Dům má vyjít na zhruba půl miliardy korun.

Vedení města od srpna zvedlo cenu stání na většině záchytných parkovišť, kterých provozuje dvacítku. Na čtyřech budou lidé za denní stání platit 100 korun a na devíti 50 korun. Zbylých sedm, která nejsou hlídaná, budou nově na 12 hodin zdarma. Dosud řidiči na všech parkovištích kromě jednoho za den zaplatili 20 korun.