„V rámci pilotního spuštění historické linky během programu V Praze jako doma se nám potvrdil zájem o jízdu turistickou tramvají hlavním městem. Po dohodě s městem jsme se rozhodli v provozování linky pokračovat. Nejen, že se jedná o ekologickou variantu turistické dopravy, díky níž naplňujeme další krok nové strategie udržitelného cestovního ruchu, ale také atraktivní variantu dopravy po Praze,“ uvedl předseda představenstva PCT František Cipro.

Tramvaje číslo 42 jezdí ze smyčky na Dlabačově přes Pražský hrad, Čechův most, Náměstí republiky, Václavské náměstí a odtud na Újezd a zpět přes Malostranskou směrem na Pohořelec. Lidé se mohou svézt nejen v historických vozech tramvají z doby Rakouska – Uherska, ale také vozy z 60. let 20. století. Linky budou jezdit ve všední dny v intervalu 40 minut a o víkendech a svátcích po 30 minutách. Pokud si turista pořídí celodenní jízdenku za 200 korun, může v daných 24 hodinách z a do tramvaje libovolně nastupovat a vystupovat.

Trasa historické tramvaje.
Autor: Prague City Tourism, MHMP

V kampani V Praze jako doma turisté dostávali v červenci a srpnu za každou noc strávenou v hotelu speciální vouchery, na jejichž základě obdrží slevy či volné vstupy do vybraných muzeí, galerií nebo Zoo. Letos v červenci kampaň přilákala do hlavního města asi 31 000 lidí, což bylo meziročně o 30 procent více.

V loňském roce přilákal program V Praze jako doma na 73 000 návštěvníků, kteří v hlavním městě strávili průměrně 3,2 noci. Turisté v Praze utratili přes 220 milionů korun.