Silné až velmi silné bouřky s přívalovými srážkami, nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině a kroupami postupovaly v úterý večer od jihozápadu směrem k severu až k severozápadu, přes některé oblasti přešlo podle meteorologů dokonce víc bouřek po sobě.

Pražští hasiči řešili v úterý první případ krátce před devátou hodinou. Šlo o nalomenou větev v Michli.

Bouřka ale byla pro hasiče klidnější než ta minulý týden, zasahovali do středečního rána u 26 událostí. „Vyjížděly profesionální i dobrovolné jednotky a převažovaly popadané stromy a větve. Všechny události se obešly bez zranění. Odstraňování následků očekáváme ještě během dneška,“ uvedla ve středu ráno mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská.

Déšť komplikoval také dopravu v okolí Prahy. „Opět udeřila bouřka, která komplikuje dopravu,“ stojí na Twitteru Pražské integrované dopravy. 

Bouřky Prahu zasáhly i ve středu, pršet začalo kolem osmé večer. Potíže způsobil déšť i na silnicích. „V posledních dnech jsme několikrát kvůli dešti a vytvořené laguně zasahovali v ulici Nedokončená v Kyjích. Čerpání bohužel nebylo efektivní, ulice je proto uzavřena a dále bude situaci řešit Technická správa komunikací,“ uvedli hasiči ve čtvrtek ráno.

Silné bouře zasáhly ve středu celé Česko. Hasiči kvůli nim registrují 788 zásahů. Odstraňovali hlavně spadlé stromy, čerpali vodu ze zaplavených prostor a evakuovali také několik dětských táborů. Dočasně se zvedly hladiny některých řek, do dnešního rána ale voda většinou opadla. V zemi kolem 07:00 platil na čtyřech místech stav bdělosti, což je nejnižší povodňový stupeň. Vyhlášen byl pro Cidlinu v Jičíně, Úslavu ve Ždírci a Botič v Jesenici a v Průhonicích u Prahy. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu. Bez proudu zůstávalo ráno téměř 21 000 odběratelů.

Video
Video se připravuje ...

Červencová bouřka v Praze (13. 7. 2021) CNC/Václav Burian

Fotogalerie
39 fotografií