Policisté tristní dopravu v hlavním městě monitorují ze vzduchu, zveřejnili letecké záběry mnohakilometrových kolon, které se kvůli omezení na Štěrboholské spojce od pondělí v hlavním městě tvoří. Průjezd Prahou je prakticky nemožný, řidiče čeká dlouhé zdržení. Policisté je proto vyzvali, aby se průjezdu metropolí vyhnuli, pokud není nezbytně nutný. 

„Tvoří se dlouhé několikakilometrové kolony už od osmého kilometru dálnice D1 ve směru do Prahy, dále jsou velké komplikace i v ulice Spořilovská a u nájezdu na Jižní spojku ve směru na Prahu 9. Řidiče tak čeká i několikahodinové zdržení,“ uvedla policejní mluvčí Hana Křížová. „Doporučujeme řidičům, kteří nutně nepotřebují přímo do Prahy, aby se průjezdu metropolí zcela vyhnuli a využili komunikace v širším okruhu Prahy ve Středočeském kraji,“ vyzývá policie motoristy. 

Dopravní kolaps způsobila oprava Štěrboholské spojky, která je rozdělena na několik etap. V dubnu začala poslední etapa plánovaných oprav, jež sice skončila 4. července, od 12. července však na místě začala reklamační oprava předchozí etapy z loňského roku. „Došlo ke zvlnění 300metrového úseku silnice ve směru na Černý Most, který dodavatel nyní opravuje. Mění se dvě obrusné vrstvy, pomocí frézy dojde k vyrovnání,“ popsala Blesku mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková. 

Práce pro TSK provádí firma Strabag. V místě je nyní uzavřen pravý jízdní pruh a odbočovací pruh na čerpací stanici, auta jsou tak svedena do jediného jízdního pruhu. Pak se omezení otočí - bude uzavřen levý jízdní pruh. Práce by měly skončit 20. července. 

Video
Video se připravuje ...

Dopravní kolaps kvůli opravám Štěrboholské spojky. (13. července 2021) Policie České republiky

Fotogalerie
7 fotografií