Místo v současnosti překypuje zelení, podle návrhu architektů by mělo být ale vydlážděno. S návrhem na přijetí závazného stanoviska, že prostor vydlážděn nebude, kritici u Prahy 1 nepochodili. „Naše stanovisko je, aby se v parčíku nesnižoval podíl zeleně a do rozhodování se zapojili lidé z okolí,“ sdělil za Zelené Petr Kučera.

S návrhem na přijetí závazného stanoviska, že prostor vydlážděn nebude, kritici u Prahy 1 nepochodili. „Naše stanovisko je, aby se v parčíku nesnižoval podíl zeleně a do rozhodování se zapojili lidé z okolí,“ sdělil za Zelené Petr Kučera.

Úředníci ale zřejmě začínají obracet. „Podoba vizualizací ještě není definitivní,“ sdělila Blesku mluvčí Prahy 1 Petra Pekařová. Projekt prý bude realizován po dohodě s veřejností a prioritou je zachování dostatečného množství zeleně.

Jak by mělo místo vypadat?

Nápad či výtku k budoucí podobě parčíku u Staronové synagogy můžete poslat i vy. Připomínky k novému řešení lze zaslat e-mailem na: participace@praha1.cz

Radnice chce v blízké době spustit nový web, který má sloužit jako prezentace všech projektů plánovaných na území městské části včetně těch, které mají stavět soukromí investoři. Lidé na něm budou moci pokládat dotazy a psát připomínky k plánovaným projektům.

Fotogalerie
8 fotografií