Hořet začalo před třetí hodinou odpoledne. „V ulici Lidická zasahujeme u požáru bytu v obytném domě. Na místě je několik jednotek,“ informoval na twitteru mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Hořet podle něj začalo vybavení bytu. „Všechny ohrožené osoby byly zachráněny a předány záchranářům. Zásah blokuje tramvajový provoz. Požár se nešíří,“ dodal Kavka. Hasiči zachránili celkem čtyři lidi. „Rozebíráme stropní konstrukce, dohašujeme,“ dodal mluvčí před čtvrtou.

Okolo páté hodiny už byl požár plně pod kontrolou hasičů. „Plameny hasiči dostali pod kontrolu za 17 minut, následovalo dohašování a kontrola skrytých ohnisek termokamerou. Hasiči museli rozebrat i část stropního podhledu bytu. Přesný rozsah škod a příčina požáru jsou předmětem dalšího šetření,” upřesnil Kavka.

Na místě zasahovali také záchranáři, kteří povolali inspektora, záchranářskou posádku i speciální vůz Atego. „65letou ženu, která se nadýchala zplodin hoření, záchranáři po zaléčení transportovali do Všeobecné fakultní nemocnice. Dalším třem lidem jsme změřili hladinu CO, naštěstí s negativním výsledkem,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Video
Video se připravuje ...

Požár v Lidické ulici na pražském Andělu (21. dubna 2021) HZS Praha

Fotogalerie
16 fotografií