„Praha 2 je nadměrně zatížena dopravou. Vedou zde nejdůležitější pražské silniční tepny. Proto se dlouhodobě zaměřujeme na rozšiřování zelených míst a výsadba stromů je pro nás naprostá priorita. Snažíme se tím vyrovnat ekologickou zátěž způsobenou provozem aut. Za dobu, kdy jsme ve vedení radnice, jsme vysázeli více než 1000 stromů," uvedla místostarostka Alexandra Udženija (ODS).

Vysazeny budou borovice lesní, břízy bělokoré, jabloně nebo javory horské. Radnice nechá prostřednictvím městské firmy Technická správa komunikací (TSK) vysadit 23 stromů například na Albertově a v ulicích Americká, Jana Masaryka, Mánesova, Sázavska nebo Šumavská. Stromy doplní současná stromořadí. „Ve Španělské ulici bude vysazena celá alej, celkem osm okrasných hlohů obecných. Nahradí tak sakury, které zničil mráz," uvedl Tomíšek.

Kromě stromořadí přibudou nové stromy v parcích jako jsou Folimanka v tzv. Jamrtálu, Havlíčkovy sady známé jako Grébovka a Lumírovy nebo Riegrovy sady. Stromy budou vysazeny i ve stráni nad Bělehradskou ulicí. Celkem v parcích bude vysazeno 30 stromů.

Fotogalerie
3 fotografie