V ulici Zenklova zasahujeme u úniku a požáru plynu ve výkopu, oblast je uzavřena,“ vylíčil mluvčí Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Martin Kavka, který dodal, že „pokud probíhá hoření plynu je to s ohledem na situaci bezpečnější. Čekáme na odpojení plynu, máme natažen jeden vodní proud,“ dodal před 13:00. Ten se podle Kavky podařilo odpojit po 17:00, čímž byl uhašen i oheň.

Na místě zasahovali také policisté a preventivně také záchranáři. „Zatím nemáme informace o tom, že by na místě měl být někdo zraněný,“ uvedla Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy na svůj Twitter.

Mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Vránek ČTK řekl, že plynovod u křižovatky Klapkovy a Střelniční ulice poškodila cizí firma při zemních pracích a plyn se vznítil při práci s rozbrušovačkou. Plynaři nyní kopou u místa poškození pomocné jámy, aby mohli plynovod takzvaně zaškrtit a opravit.

Dopravní komplikace

Nastalá situace komplikovala městskou hromadnou dopravu. Konkrétně šlo  o průjezd čtyř tramvajových linek 3, 10, 17 a 24, a dalších osmi autobusových linek, a to 102, 144, 145, 152, 162, 169, 177, 200. Autobusy i tramvaje byly  odkloněny.

Video
Video se připravuje ...

Poblíž stanice metra Kobylisy začal unikat plyn, který se vznítil. (23. březen 2021) Aktu.cz

Fotogalerie
6 fotografií