Dva požáry z osmnácti přímo souvisely s Vánocemi. „Těsně před 19. hodinou vyjely jednotky k hlášenému požáru vánočního stromečku v bytě v ul. Pasteurova v Krči. Stromek byl sice částečně uhašen ještě před příjezdem jednotek, i tak ale vznikla škoda zhruba 100 tis. Kč na vybavení bytu a pro uživatele bytu byli preventivně zavoláni záchranáři," uvedli hasiči. Podle dalších informací způsobila požár prskavka.

K dalšímu požáru došlo na Vyšehradě v ulici Na Slupi. Tady hořelo v koupelně. „Požár byl způsoben pouštěním skořápek se svíčkami ve vaně a zde vznikla škoda 30 tis. Kč," popsali hasiči. I v tomto případě velitel zásahu nechal preventivně zavolat záchranáře kvůli dítěti.

V roce 2019 hasiči v Praze na Štědrý den vyjeli k 25 případům, z toho bylo 11 požárů, přičemž 1 souvisel s Vánocemi (požár adventního věnce). Letos bylo případů tedy o něco méně, ale jako každý rok jsme se stali nutnými hosty Štědrého večera kvůli otevřenému ohni.

K dalšímu požáru, který je spjatý s Vánoci, vyráželi pražští hasiči i na Boží hod vánoční konkrétně do Weberovy ulice. „V ulici Weberova v Motole se požár od vánočního věnce rozšířil na vybavení obývacího pokoje bytu. Požár máme pod kontrolou,” sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Martin Kavka.

Fotogalerie
4 fotografie