Nejde přitom o jen tak lecjakou tělocvičnu, jak by se mohlo na první pohled zdát. V prostoru, který provozuje český šampion boxu Ladislav Kutil, trénovaly i celosvětově uznávané persony drsných sportů. V roce 2011 sem například zavítal Mike Tyson, který tehdejším svěřencům ukázal několik chvatů, nebo úspěšný MMA zápasník, který to jako jeden z mála Čechů dotáhl do prestižní UFC, Jiří „Denisa“ Procházka.

Pomoc od druhých

Patrně i tato zvučná jména přispěla k tomu, že se o osud žižkovské tělocvičny, kterou manželé Kutilovi provozují 11 let a kde trénuje i řada známých jmen boxu či MMA, začala zajímat veřejnost. Tělocvičnu, kam sám chodil cvičit, podpořil i moderátor Kamil Bartošek alias Kazma. Na speciální účet na obnovu tělocvičny už lidé poslali bezmála milion korun!

„Strhla se obrovská smršť příspěvků, kterou jsme vůbec nečekali. Lidi posílají peníze pořád. Zatím se vybralo asi 800 tisíc korun. Posílá je komunita bojových sportů, známí, trenéři ale i lidé, které vůbec neznáme,“ je nadšená spolumajitelka tělocvičny Lenka Kutilová. „Lidé jsou neskutečně solidární!
Do Kutil Gym zavítal v roce 2011 i slavný boxer Mike Tyson.
Autor: Kutil Gym

Škody podle ní zatím nebyly zcela vyčísleny. Zdevastován byl ale prakticky celý prostor tělocvičny. „Jen vybavení, co jsme tam měli, bylo za milion korun,“ sdělila Kutilová. Podle dřívějšího vyjádření pražských hasičů byly předběžné škody po zásahu odhadnuty na 500 tisíc korun. „Musíme celý prostor oškrábat až na cihlu, protože dým je zažraný přímo ve zdech. Když všechno půjde, jak má, v březnu bychom mohli otvírat,“ zůstává Kutilová optimistkou.

Exhibice mistrů

Pomoci vybrat další peníze na opravu kultovní tělocvičny by měl i Galavečer profesionálního boxu a K1, který se má konat 29. prosince. Ladislav Kutil, který je několikanásobným mistrem ČR v boxu, by měl podle webu kaocko.cz nastoupit k exhibičnímu utkání s Lubošem Šudou, který je pro změnu několikanásobným mistrem světa v kickboxu. Výtěžek z této exhibice poputuje rovněž na obnovu tělocvičny.

Video
Video se připravuje ...

JAK TO BYLO: Tyson zvládl největší boj své kariéry, přestože měl kapavku iSport TV

Fotogalerie
39 fotografií