Hlášení o divoké jízdě dostali policisté krátce před půl třetí v neděli ráno. Podle pražské policejní mluvčí Violety Siřišťové jel automobil v protisměru po Nuselském mostě směrem k Vinohradům. Jakmile jej začali pronásledovat policejní hlídky, vjel do parku Folimanka.

Jenže zvolil špatnou cestu a rozjel se po schodech, na nichž se jeho vůz zasekl. „Na místě jsme zajistili 38letého muže, který tvrdil, že automobil neřídil. U sebe měl ale klíče. Případem se nyní bude zabývat policie,“ uvedla Siřišťová. Právě klíči na sebe muž upozornil, poněvadž vozidlo opakovaně odemykal a zamykal, čímž spouštěl klakson.

„Policisté ho vyzvali k podrobení se testu na alkohol a drogy, oboje na místě odmítnul. Při prohlídce u něj v igelitovém pytlíčku nalezli více než 6 gramů kokainu,” sdělila dále Siřišťová. „Ty jo, ta mě zabije, stará,“ povzdechl si muž, který odmítal připustit, že vozidlo řídil, před policisty.

Zaseknutý vůz museli odstranit hasiči: „Na konci ulice Lublaňská jsme vyprostili vozidlo, které uvízlo na schodech pro pěší. Na vyproštění jsme použili hydraulickou ruku,“ napsali na svůj twitter pražští požárníci.

„Celý případ policisté také v současné chvíli prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů obecné ohrožení a poškození cizí věci,” uvádí Siřišťová. „Kriminalisté vyhodnocují kamerové záznamy, které jim pomůžou mimo jiné zjistit ujetou trasu vozidla. Zabývají se také otázkou, kdo vozidlo v inkriminovaný čas řídil. Velice by jim pomohlo, kdyby se očití svědci a ostatní účastníci silničního provozu ozvali na linku 158. Přivítali by také záznamy z palubních kamer automobilů,” žádá mluvčí veřejnost.

Video
Video se připravuje ...

Auto nejprve jelo v protisměru po Nuselském mostu, pak se řítilo parkem Folimanka a nakonec skončilo zaseknuté na schodech. Vyprostili ho hasiči (22. 11. 2020) Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií