Podnik vymění staré dřevěné pražce za nové betonové, vymění také opotřebené kolejnice a namontuje novou přejezdovou konstrukci. Vybudovány budou nové obrubníky a komunikaci DPP dobetonuje. Do přejezdových panelů budou zabudovány speciální drážky pro vedení kabelů vlakového zabezpečovače.

„Oprava požární komunikace bude probíhat v části, přes kterou vede první a druhá staniční kolej, proto je tato výluka metra nezbytná. Příští rok bude DPP pokračovat v opravě požární komunikace na dalších kolejích, ale již bez nutnosti výluky a dopadu na cestující,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková.

Náhradní autobusová linka XA bude mít na Skalce nástupní zastávku v ulici Na Padesátém v zastávce autobusové linky číslo 175 ve směru na Florenc. Na Černokostelecké to bude v zastávce linky číslo 909 a u Depa Hostivař v autobusovém obratišti.

Zároveň bude upravena trasa tramvajové linky číslo 7, která bude ve směru z centra prodloužena ze zastávky Černokostelecká přes zastávku Depo Hostivař do zastávky Ústřední dílny DP.

Výluka na metru A, 7.-8. listopadu 2020
Autor: DPP

Fotogalerie
5 fotografií