Měl si pod dohledem hrát na příměstském táboře, místo toho ale v pondělí kolem osmé ráno bloumal ulicemi pražského Radotína. Chlapečka, kterému mohlo být asi pět let, objevil náhodný kolemjdoucí a zavolal linku pražských strážníků. „Chlapec byl rozrušený, chvílemi plakal a nekomunikoval s oznamovatelem ani se strážníky. Hlídka tedy kontaktovala Odbor sociálněprávní ochrany dětí v Radotíně, ale ani kurátorkám se nepodařilo chlapce rozmluvit,“ popsala svízelnou situaci mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Pátrání pak bylo vyhlášeno i v obecním rozhlase a strážníci zkontrolovali i blízké školky, jestli jim nechybí dítě. „Nakonec, díky dobrým místním znalostem strážníků, vedly kroky všech na hřiště, kam pravidelně jezdí účastníci příměstského tábora, protože by chlapec mohl být jedním z táborníků,“ uvedla mluvčí. Hlavní vedoucí pak hlídce řekla, že se jim jedno z dětí opravdu ztratilo! Dosud po něm však pátrali vlastními silami. 

„Hlídka na místo přivolala státní policii a  vyzvala vedoucí tábora, aby kontaktovala zákonné zástupce. Chlapce si následně v pořádku převzala babička a všem prozradila důvod chlapcova mlčení – je to cizinec a vůbec neumí česky,“ dodala Seifertová. Okolnostmi případu se teď zabývají policisté.

Video
Video se připravuje ...

Chlapeček se v Radotíně ztratil z příměstského tábora. Městská policie Praha

Fotogalerie
5 fotografií