V Dolních Počernicích v sobotu ráno prasknul nejstarší přivaděč z káranské vodárny do Prahy. V místě, kde vodovodní řad z roku 1914 prasknul, se vytvořila kaverna a do ní se propadly dva zaparkované automobily. Dodávky vody pro Prahu nejsou omezeny, z Káraného vedou do Prahy ještě další dva přivaděče.

„Jde o obrovský vodovodní řad, komplikací je, že nad tím je vedení vysokého napětí," řekl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáš Mrázek. Podle hlášených havárií na webu PVK jde o zahrádkářskou kolonii v ulici Madarova a oprava potrvá do 18. srpna. „Z Káraného jsou tři výtlační body, jeden prasknul, dva fungují, není problém s dodávkou vody pro Prahu," doplnil.

Komplikace s vytažením aut

Auta by podle mluvčího měla vytáhnout specializovaná firma. Na místě zasahovali pražští hasiči. „Zajistili jsme místo, aby tam nevzniklo další nebezpečí, z aut nic neunikalo," řekl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Vodárna v Káraném je jedním ze dvou zdrojů pitné vody pro Prahu, druhým je Želivka a záložním zdrojem je vodárna v pražském Podolí. Do Prahy voda z Káraného teče právě od roku 1914. Druhý přivaděč do Prahy je z třicátých let a třetí z osmdesátých let dvacátého století.

Video
Video se připravuje ...

Země se propadla v Dolních Počernicích: V díře skončily dva vozy BMW Aktu.cz

Fotogalerie
14 fotografií