Focení probíhalo na Vltavě ve Smíchovském přístavu ve středu odpoledne. Modelka byla focena na svém paddleboardu. Pro správný efekt vln pomohl člun se závěsným motorem. Ten kolem záměrně vířil vodu.

„Při jedné obrátce narazil přídí do ocelového pilíře plovoucího mola sloužícího k vyvazování zakotvených plavidel," popisuje mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová. Muže, který člun řídil, náraz nemilosrdně odhodil do řeky. „Šňůrka od výtrhové pojistky se přetrhla, motor se nezastavil a člun stále pokračoval v plavbě,” uvádí Ernestová. Muž se snažil tragickou situaci zachránit, chtěl se zachytit boku člunu a motor zastavit.

Velice ale přitom riskoval. Pokud by se neudržel, hrozilo by mu vážné poranění lodním šroubem. Tragédii se snažili zabránit strážníci Poříčního útvaru, kteří přiběhli na pomoc. Člun se pořád točil dokola, skoro 4 metry od mola, a najížděl na muže, ten se už sotva držel. 

Strážník hrdina

„Jeden ze strážníků vylezl na vyvázané plavidlo na mole, a jakmile se k němu člun natočil přídí, skočil na jeho palubu a pomocí výtrhové pojistky zastavil motor,” říká mluvčí. Muži pak strážník pomohl zpátky do člunu a zbytek hlídky ho přitáhl k molu. Neštěstí na řece naštěstí skončilo dobře a muž vyvázl bez zranění.