K nezvyklé nehodě došlo v Panské ulici, která leží mezi Jindřišskou a ulicí Na Příkopě, v samém centru Prahy. Hlášení o nehodě přijali pražští policisté kolem dvanácté hodiny: „Podle prvotních informací z místa řidič měl couvat do parkovacího boxu, kdy z dosud nezjištěných příčin prorazil dveře výtahu a zřítil se osm až deset metrů na výtahovou plošinu,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí pražských policistů Jan Rybanský.  

Pro uvězněného muže se pak zhruba do druhého patra vydali hasiči: „Osobu jsme pomocí lezecké techniky vyprostili a transportovali ji do sanitního vozu pražské záchranky. Poté jsme ve spolupráci se zaměstnanci firmy, která spravuje výtah, vyprostili i osobní automobil a to pomocí navijáku, hydraulických vaků a lezecké techniky,“ uvedli pražští hasiči na svém twitteru.

Zachráněný řidič utrpěl podle mluvčí pražské záchranky Jany Poštové poranění zad a byl při vědomí převezen do Ústřední vojenské nemocnice. Kvůli manipulaci s autem byla doprava v ulici kolem 15. hodiny odpoledne uzavřená. „Přesnou příčinu nehody budeme zjišťovat,“  uzavřel Rybanský.

Fotogalerie
13 fotografií