Dopravní podnik (DPP) začal s převážením tramvají na trať k Barrandovu už v pátek, kdy za pomoci těžké techniky přetáhl čtyři vozy. V neděli pak dva tahací jeřáby během rána převezly od Smíchovského nádraží do Hlubočep dalších 14 tramvají. Od pondělí se vrátí na úsek mezi zastávkami Sídliště Barrandov a Hlupočepy, kde budou fungovat v takzvaném ostrovním režimu pouze mezi smyčkami ve zmíněných zastávkách. V Hlubočepích cestující přesednou na náhradní autobusovou dopravu X12, která pojede až Na Knížecí. Dosud náhradní linka jezdila ke Smíchovskému nádraží

DPP následně zahájí v pondělí práce pouze v Nádražní ulici. Rekonstruována bude tramvajová trať, která bude posunuta kvůli budoucí výstavbě blíže k železniční trati. Opravena bude také silnice a chodníky a most přes železnici, u kterého vznikne navíc i odbočka na plánovaný Dvorecký most mezi Prahou 5 a 4. Práce v Nádražní ulici začaly už loni, kdy byly přeloženy inženýrské sítě.

Linky číslo 4, 5, 12, 20 a 94 budou stejně jako dosud ve směru z centra ukončeny ve smyčce u Smíchovské nádraží. V ranní špičce bude posílen provoz autobusu číslo 120 v úseku Dreyerova - Hlubočepy. Z Barrandova do Hlubočep bude jezdit linka 32 a z Hlubočep směrem Na Knížecí autobus X12.

Po zprovoznění tramvajové tratě v Nádražní ulici plánuje DPP letos na podzim zahájit opravu vestibulu stanice metra Anděl ve směru Na Knížecí. Podnik tak letos v Praze 5 investuje do modernizace dopravní infrastruktury více než 550 milionů korun.

Fotogalerie
15 fotografií