Lidé, kteří si ve čtvrtek potřebovali jít vyřídit občanku nebo jiné důležité dokumenty na úřad městské části Praha 2, musí pochůzky odložit na jiný den. Úřad je totiž kvůli havárii vody na náměstí Míru uzavřen. „Z důvodu havárie vody jsme nuceni s okamžitou platností dnes 28. 5. 2020 Úřad městské části Praha 2 uzavřít. Za případné komplikace se omlouváme,“ uvedl úřad na facebooku i na svých webových stránkách. 

„Praskl vodovodní řad o průměru 150 mm,“ vysvětlil pro Blesk.cz mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek. Bez vody je podle něj jeden objekt, základní škola pro zrakově postižené, úřad městské části ale může mít kvůli havárii v potrubí snížený tlak. Oprava by měla trvat zhruba do 15:00. Na místě byli strážníci, kteří místo, kde bylo vody nejvíce, ohradili páskou. „Strážníci na místě usměrňovali dopravu,“ řekla pro Blesk.cz jejich mluvčí Jiřina Ernestová.

Havárie vody přinesly komplikace v posledních dnech i v dalších městských částech. Ve čtvrtek 21. května se propadla silnice na Olšanském náměstí, vlivem čehož došlo k havárii vody, ta pak na náměstí vytvořila hotové jezero. Podobnou potopu pak havárie způsobila i na silnici pod Jižní spojkou v Praze 4 v úterý ráno.

Fotogalerie
31 fotografií