K propadu zeminy došlo ve středu před druhou hodinou odpolední. „Jedná se o místo před letenským fotbalovým stadionem. Propad hluboký zhruba půl metru má rozměry asi čtyři na dva metry,“ sdělila Drábková. Na místě zasahovali pražští policisté, kteří díru obehnali a páskou dohlíželi na preventivní bezpečnost kolemjdoucích.

„S největší pravděpodobností se jedná o sesednutí navezené zeminy z povětrnostních podmínek,“ uvedla mluvčí v poukazu na předešlé dny, kdy v Praze poměrně silně pršelo. „Zemina se částečně odplavila, čímž se sesula. Tím, že k propadu došlo mimo vedení pozemních komunikací i tunelu Blanka, není doprava nijak omezena,“ dodala mluvčí s tím, že policie záležitost nebude prošetřovat ani jako přestupek, ani jako trestný čin.

Podle ČTK magistrát nechal propad odpoledne prohlédnout. „Zítra (ve čtvrtek) dojde k odkrytí nesourodého materiálu, kontrole podkladových vrstev a k novému zhutnění a zasypání kaverny,“ uvedl mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman. Prověření podle něj čeká hlavně okolí blízké kanalizační šachty. Případný další postup město zvolí podle výsledku průzkumu georadarem.

Fotogalerie
8 fotografií