Hasiči bojují s plameny na nádraží Vyšehrad v Praze 4, hořet podle jejich mluvčího začal odpad v drážním domku vedle historické budovy. „Jedna místnost je zasažena v plném rozsahu, zasahujeme jedním proudem vody,“ uvedl Kavka. Velitel požádal o omezení provozu na trati, aby nebyla ohrožena bezpečnost zasahujících hasičů. 

O několik minut později už bylo uhašeno. „V objektu, který obývají osoby bez domova, nebyl nikdo nalezen,“ dodal Kavka s tím, že hasiči místo předali hasičům ze Správy železnic. Do historické budovy se požár nerozšířil a žánou škodu nezpůsobil. 

Secesní budova historického nádraží Vyšehrad dlouhodobě chátrá. Město v březnu začalo jednat s majitelem o jejím odkupu, majitel chce ale mnohem víc peněz, než je město ochotno zaplatit. „Představa majitele je 130 milionů korun, kdy tvrdí, že to je cena, kterou oni mají na trhu,“ řekl v březnu pražský radní pro majetek Jan Chabr (TOP 09). Praha chce zaplatit zhruba 67 milionů - cenu určenou znaleckým posudkem. Ve hře je také výměna za jinou městskou nemovitost či pozemky. Důležité podle Chabra je, aby budovu vlastnil někdo, kdo ji zrekonstruuje a bude se o ni starat.

Video
Video se připravuje ...

Aktuální stav bývalého nádraží Vyšehrad k začátku roku 2020. O nádražní budovu vyjádřilo zájem hlavní město, které zvažuje, zda by do něj po nákladné rekonstrukci a dostavbě neumístilo Slovanskou epopej Alfonse Muchy. David Zima

Fotogalerie
28 fotografií