Oznámení dostala jako první středočeská záchranka, která kolem před druhou hodinou vyslala k Masečínu dvě záchranky. Podle Petry Effenbergerové dostali poraněného na zem jeho kolegové: „Ve spolupráci s operátorem pak zahájili oživování, které si pak převzala posádka rychlé pomoci, která přijela za přibližně sedm minut od přijetí výzvy. Bohužel muž utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ prozradila pro Blesk.cz mluvčí.

K nehodě vyjížděli také policisté se středočeskými hasiči. Podle Jaroslava Gabriela, mluvčího středočeských hasičů, dostali jako prvotní informaci, že je muž v bezvědomí: „Vyslali jsme dvě jednotky, jedna z nich byla speciální lezecká skupina z Řevnic, protože se jednalo o zásah ve výšce. Na místo letěl i vrtulník s leteckými záchranáři z Prahy, ti byli nakonec odvoláni. Před naším příjezdem jsme totiž dostali informaci, že poraněného sundal na zem jeho kolega, který s ním pracoval,“ uvedl pro Blesk.cz.

Pro pozůstalé kolegy pak byla na místo povolána členka posttraumatické péče. Jak přesně došlo ke smrtelnému pracovnímu úrazu budou policisté ještě vyšetřovat. Prostor pod stožáry opustili vyšetřovatelé spolu s hasiči před šestou hodinou.

Fotogalerie
7 fotografií