Policisté i záchranáři spěchali ve čtvrtek ráno do Radimovy ulice v Praze 6, kde je kolej Kajetánka. „Přijali jsme oznámení o pádu osoby z okna, osoba svým zraněním na místě podlehla,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Lucie Drábková. 20letá dívka vypadla podle informací Blesk.cz z okna kuchyňky ve 12. patře, což je přibližně 30metrová výška.

Lidé, kteří její pád viděli, ihned volali záchranáře. „Svědci jí do příjezdu záchranářů poskytovali telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci, její zranění však byla bohužel neslučitelná se životem,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Na místě proto záchranáře vystřídal koroner. 

Podle informací Blesk.cz to není první podobný případ - z okna na tomtéž místě se před pár týdny zřítil student, také nepřežil. „Už je to druhý skok za tento semestr. Studium tady těžké není, ale asi jak pro koho,“ řekl Blesk.cz slovenský student práv, který bydlí na stejné koleji. „Chudák dívka,“ prohlásil.  

Mladík zemřel loni 30. října. „Policie věc vyšetřovala, došla k závěru, že se v této věci jedná o sebevraždu,“ potvrdila Drábková s tím, že muž byl cizinec.

Na koleji Kajetánka se ubytovávají studenti Univerzity Karlovy, využívají ji medici, právníci i další. Na univerzitě nyní probíhá zkouškové období. Proč dívka z okna vypadla i další okolnosti její smrti teď zjišťují policisté.

Pád i v Suchdole

Napilno měli záchranáři a policisté v noci na čtvrtek i na koleji v Suchdole. Z prvního patra koleje v Kamýcké ulici vypadl mladík, potvrdila Drábková, jeho zranění ale naštěstí nebyla vážná. Podle informací Blesk.cz se snažil skrz okno dostat k dívce, jeho pád byla nejspíš nešťastná náhoda. „21letý muž měl pohmožděná záda a po ošetření byl převezen do vojenské nemocnice,“ uvedla Poštová s tím, že mladík padal zhruba šest metrů. Policisté na místě záchranářům asistovali.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Fotogalerie
29 fotografií