Podle informací serveru Seznam Zprávy do druhého kola konkurzu postoupili šéf magistrátního odboru legislativy Tomáš Havel, Marta Kopecká, Karel Bláha a Radka Říhová. Do výběrového řízení se přihlásila také bývalá primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Magistrát jména uchazečů s odkazem na mlčenlivost a ochranu osobních údajů nezveřejnil, do druhého kola nicméně podle tiskové zprávy postoupilo šest uchazečů.

O obsazení pozice ředitele rozhodovala komise složená ze čtyř úředníků magistrátu, dvou zástupců každé z koaličních stran a dvou zástupců opozice. Do předchozího výběrového řízení, které město vypsalo v dubnu, se přihlásil rovněž Havel, kromě něj také například bývalá ředitelka úřadu Středočeského kraje Kateřina Černá. Komise z uchazečů žádného vhodného nevybrala.

Problematická exprimátorka

Atmosféru kolem výběrového řízení rozdmýchala Adriana Krnáčová, která se měla dostavit do dalšího kola na písemné testy. Podle exprimátorky ale pozvánku od magistrátu nedostala. Podle informací Seznam Zprávy jí ale údajně magistrát nabízel i náhradní termíny, ale nehodilo se jí to, protože byla v zahraničí.

Podle Krnáčové ji současná koalice nechtěla jako vedoucí magistrátu kvůli její politické příslušnosti k hnutí ANO: „Ale tak ať to takhle řeknou normálně a chovají se profesionálně. Ne že si budou vymýšlet hlouposti typu, že mě nepozvou na testy, a pak budou říkat, že jsem se nedostavila. To profesionální není,“ kritizovala vládnoucí koalici Krnáčová pro server Aktuálně.cz. Zda se přihlásí do nového výběrového řízení, v současnosti netuší: „To ještě nevím,“ reagovala na dotaz redaktora Blesk.cz.

Bývalou ředitelku magistrátu Martinu Děvěrovou odvolala tehdejší primátorka Krnáčová v souvislosti se zásahem policie kvůli dotacím pro sport. Děvěrová podle exprimátorky situaci neřešila dostatečně aktivně. V případu totiž figurovala i šéfka odboru sportu Soňa Fáberová. Javornická, která nyní úřad dočasně vede, je dlouholetou zástupkyní ředitele, která má na starosti sestavování městského rozpočtu.

Fotogalerie
5 fotografií