Obrovské plameny šlehající z opuštěné budovy ve Voctářově ulici do výšky několika metrů zburcovaly v pátek večer pražské hasiče.  K hořící prázdné budově se dostali kolem půl osmé večer. Protože hořelo na velké ploše, zhruba 20x15 metrů, musely na místo vyrazit hned čtyři profesionální a dalších šest dobrovolných hasičských jednotek, a byl proto vyhlášen i druhý stupeň poplachu. Hasiči používali výškovou techniku, s plameny současně bojovalo až 9 vodních proudů.

„Chemická služba prováděla kontrolní měření koncentrací zplodin hoření. Ty však nepřekročily hygienické limity,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Hasiči však dočasně doporučovali lidem na Palmovce, aby nevětrali. Krátce po deváté už se požár povedlo lokalizovat. „Celá polovina objektu byla díky zásahu hasičů uchráněna a nebyla zasažena požárem. V nezasažené nebyla průzkumem nalezena žádná osoba,“ řekl Kavka. 

Pak hasiči pokračovali v dohašování a rozebíráni ohořelých trosek. „Vzhledem ke stavu objektu byla událost beze škody a není evidováno žádné zranění. Hasičští a policejní vyšetřovatelé prověřují, zda došlo k požáru nedbalostí nebo úmyslným zapálením,“ dodal mluvčí. Před pátou ranní pak hasiči dokončili demolici vyhořelé budovy, v troskách nikoho nenašli. Během dopoledne se na místo jedno družstvo hasčiů vrátí, aby objekt zkontrolovalo.

Video
Video se připravuje ...

Pražští hasiči zasahovali u požáru opuštěné budovy ve Voctářově ulici v Praze 8. Václav Burian

Fotogalerie
83 fotografií