Kuchaři organizátora trhů na Staroměstském náměstí, společnosti Taiko, letos podle tradičního receptu připravili rekordních 4000 porcí rybí polévky. Padlo na ni více než 1500 kilogramů surovin.

Základem je přes 200 kilogramů kapra z českých chovů a kořenová zelenina jako cibule, mrkev, celer a petržel. Vývar zjemnili kuchaři máslem a desítkami litrů smetany. Pro lepší chuť dovnitř kuchaři nalili několik lahví kvalitního koňaku a nakonec ochutili solí a cukrem. Třešinkou na polévce budou křupavé krutonky.

Krutonky od maminky

„Krutony do polévky jsou dělané podle receptu maminky pana primátora,“ uvedla tisková mluvčí společnosti Taiko Hana Tietze. V pondělí navíc návštěvníci trhů mohou ochutnat i staročeský pokrm známý jako houbový kuba, jehož základem jsou kroupy a houby. Ten už kuchaři na Štědrý den podávat ale nebudou.