Podruhé zavítal Zdeněk Hřib z pozice pražského primátora na reprezentační ples hlavního města v Obecním domě. Garde mu dělala stejně jako loni jeho sličná manželka Anna, s níž vychovává tři děti. Právem lze říci, že ona byla jednou z největších ozdob plesu.

Šaty od »vzdálené příbuzné«

Nemusí se to každému zdát, ale práce jakéhokoliv politika bývá časově velmi náročná. Tím spíše, sedí-li v čele města. Zdeněk Hřib se nedostatkem volného času nijak netají, ostatně jeho každodenní diář je veřejnosti velmi dobře znám, poněvadž je na internetu každému k nahlédnutí. Na celou domácnost je tak jeho manželka Anna prakticky od rána až do noci sama.

„Můj muž je velmi pozorný manžel i tatínek, i když bohužel doma není příliš často. Ale když je, tak se nám věnuje, jak jen může,“ svěřila se formálně první dáma magistrátu, která je momentálně na mateřské dovolené. Dokládá to ostatně i výběr jejích šatů, o nichž prozradila, že pochází z ateliéru Modrá od Moniky Drápalové.
Pražský primátor Hřib s manželkou
Autor: Tonda Tran

Kontakt na paní návrhářku jsem dostala právě od svého manžela,“ zmínila Hřibová módní návrhářku, která je jednou z nejuznávanějších u nás i za hranicemi České republiky. Opakovaně byla například zvolena Módním designérem roku na Czech Grand Design. „Rodinný kronikář jednou mezi řečí utrousil, že jsme vzdálení příbuzní, takže jsme šli najisto,” vysvětlil primátor. Celkový dojem perfektně padnoucí róby podtrhly rodinné zlaté šperky a samozřejmě společenský účes, který měla na svědomí Martina Kottová.

Vládce Prahy i tanečního parketu

Primátor na svou manželku »práskl«, že velmi ráda tančí, poněvadž je bývalá mažoretka. On sám je pro změnu velmi náruživý tanečník, čehož si nemohli návštěvníci plesu nevšimnout. Blesku se manželé svěřili, že pravidelně sledují StarDance, a že se dokonce chystají navštívit jedno z natáčení. Sám Hřib by se prý nebránil aktivní účasti v oblíbené televizní soutěži. „Jenomže s tím, jak mám nedostatek času, si nedovedu představit, že bych ještě osm hodin denně cvičil taneční kreace,” doplnil s úsměvem.

Jak to mají doma?

Zdeněk Hřib je pověstný tím, že když se mu něco nelíbí, dokáže se ozvat a využívá přitom velmi trefná pojmenování. Jestlipak ale bývá takový i doma? „Hádky nebo neshody neřešíme. My se doma opravdu nehádáme. Ani si nedovedu vzpomenout, kdy naposledy, natož kvůli čemu,“ upřesnila Hřibová, které v domácnosti i s výchovou dětí pomáhají prarodiče.

Vánoce v rodinném kruhu

Vánoce jsou za rohem a připravuje se na ně lecjaká domácnost. Jak je hodlají manželé strávit? „Oslavíme je doma, v rodinném kruhu s prarodiči tak, aby měly děti co nejkrásnější Vánoce,“ svěřila se paní Hřibová. Zato co se silvestra týče, v tom prý ještě manželé jasno nemají, kde a jak jej stráví. 

Já se ale určitě těším na novoroční videomapping, na který se určitě přijdeme podívat,“ upřesnil primátor. Ten se bude letos premiérově konat na budově Národního muzea, kde nahradí klasický novoroční ohňostroj. Desetiminutové promítání proběhne celkem třikrát, a to v 18: 15, 19:15 a 20:15. „Očekávám, že nejvíce lidí přijde na to úvodní a závěrečné promítání, tak my si nenecháme ujít to prostřední,“ uzavřel Hřib.
Fotogalerie
70 fotografií