Nejvíc turistů z ciziny přijelo do Prahy od července do září z Německa, téměř čtvrt milionu. Bezmála 184 000 hostů bylo ze Spojených států, víc než 100 000 z Velké Británie a Číny. Američanů se ubytovalo o 6,7 procenta víc než před rokem, o víc než čtyři procenta ubylo Číňanů a Němců a o 2,3 procenta Britů. Nejdéle zůstávali návštěvníci z Izraele, Ruska, ale také Malty, Kypru a Chorvatska, v průměru alespoň tři noci.

Počet návštěvníků z Británie a Číny se snížil i celorepublikově. Vedení hlavního města od počátku roku ohlašovalo, že chce ze smlouvy o partnerství s Pekingem odstranit článek obsahující souhlas s politikou jedné Číny, která neuznává nezávislost Tchaj-wanu. V říjnu obě města smlouvu vypověděla, vedení Prahy kvůli tomu očekává úbytek čínských turistů.

Počet návštěvníků metropole ze zahraničí se v hlavní sezoně zvýšil o 1,6 procenta na 1,993 milionu. Domácích hostů přibylo o 0,7 procenta na zhruba 304 000.

Růst počtu noclehů o 0,2 procenta na 5,4 milionu nocí obstarali cizinci. V ubytovacích zařízeních v Praze strávili 4,85 milionu nocí, tedy o 0,7 procenta víc než v loňském třetím čtvrtletí. Přenocování turistů z Česka naproti tomu ubylo o 0,4 procenta na necelých 551 000.

Celorepublikově se počet hostů v ubytovacích zařízeních ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšil o 2,6 procenta na 7,5 milionu. Počet noclehů vzrostl o 1,7 procenta na 20,9 milionu. Ve srovnání s loňským létem přijelo více turistů do všech krajů Česka s výjimkou Vysočiny, kde se snížil počet návštěvníků z ciziny.

Fotogalerie
12 fotografií