„Vyjížděli jsme k ohlášému požáru v 17.05. Na místo jednotky dorazily v 17.12 a po pěti minutách hasiči dostali požár vozu pod kontrolu,“ uvedl pro Blesk.cz tiskový mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. 

Hasiči po uhašení vozu museli změřit nebezpečné koncertace v ovzduší s negativním výsledkem a následně pomáhali tunel odvětrat. „Z místa jsme po zásahu odjížděli v 17.25, vše jsme předali Technické správě komunikací hlavního města Prahy (TSK) a policii,“ doplnil Kavka. 

 

 

„Příčinou požáru byla technická závada, rozsah škod bude vyčíslen později. V 18:50 hodin byl na místě ještě vyšetřovatel hasičů, který bude zkoumat spodní část vozidla při nakládce na odtahovou službu,“ dodal nakonec Kavka. 

Kolaps dopravy

Uzavřený Dejvický tunel zkomplikoval dopravu v okolí vjezdů do tunelu. A ti, kteří neuvízli v koloně před vjezdem do tunelu, neměli moc možností, kudy uzavírku objet. „Doprava byla kvůli požáru v tunelu v okolí komplikovaná i s ohledem na probíhající rekonstrukce v ulici Mariánské hradby a na Evropské,“ uvedla tisková mluvčí TSK Barbora Lišková.

Fotogalerie
12 fotografií