K havárii vody došlo zhruba o půlnoci v noci z pondělí na úterý mimo areál Bulovky. „Do dvou hodin od havárie byly po celém areálu umístěny cisterny s pitnou vodou, nicméně provoz nemocnice je na doporučení vedoucí hygieny Nemocnice Na Bulovce omezen,“ řekla Blesk.cz v úterý ráno mluvčí nemocnice Simona Krautová.

Bez vody nemohli na Bulovce provádět plánované operace, ty se proto odložily. Ambulance přes den fungovaly, zdravotnické zařízení ale avizovalo, že zavřou, pokud dojdou sterilní nástroje. „Lze provádět pouze operační výkony, které ohrožují život pacienta. Požádali jsme zdravotnické záchranné služby, aby na Bulovku dnes do odpoledních hodin nevozily pacienty. Za omezení provozu nemocnice se všem pacientům omlouváme,“ dodala během dne mluvčí. 

K částečné obnově dodávky pitné vody došlo před dvanáctou, péče ale zůstala nadále omezena. V úterý večer se dodávky podařilo obnovit kompletně. „Provoz byl obnoven od 22:00, havárie byla úplně opravena, tak jak měla, provoz nemocnice byl obnoven k normálu,“ řekla ve středu ráno Krautová. Kromě nemocnice zůstalo podle PVK bez vody asi 5500 odběratelů v Libni.