Událost se stala dnes v 18:20 hodin. Na zmiňované křižovatce bouralo osobní auto s tramvají. „Policisté při prošetřování dopravní nehody zjistili, že řidič byl pod vlivem alkoholu. Když policisté s řidičem prováděli nezbytné úkony, což je i zajištění řidiče, vložil se do situace spolujezdec, který přes opakovanou výzvu bránil policistům v prováděných úkonech,“ uvedla k události policejní mluvčí Andrea Zoulová. Policisté proto muže zpacifikovali.

„Na místo jsme vyslali dvě záchranářské posádky, ošetřili jsme zde tři zraněné. V tramvaji se lehce zranila maminka s dítětem, převezli jsme je na emergency do Motola. Poraněný byl také muž z osobního auta, který podepsal negativní revers,“ uvedla tisková mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Podle informací Blesk.cz měli v autě cestovat cizinci, kteří si zřejmě kvůli zmiňovanému alkoholu po nehodě měli vyměnit místa v autě. Navíc není vyloučeno, že jich vozem cestovalo víc, někteří další účastníci nehody mohli z místa utéct.

Kvůli nehodě došlo na místě k omezení dopravy. Tramvajové linky číslo 1, 2 a 25 mezi zastávkami Vozovna Střešovice – Prašný most pouze v tomto uvedeném směru musely jezdit odklonem přes zastávky Pražský hrad a Královský letohrádek. Neobsluhovaly zastávky Prašný most a Hradčanská.

Autobusové linky ve směru do centra nabíraly zhruba dvacetiminutová zpoždění. Informace uvedl web pražského dopravního podniku, podle kterého byl těsně před 19:00 na místě obnoven provoz tramvají.

Fotogalerie
6 fotografií