Zlodějům se podařilo utéct ještě před příjezdem policie. Vyšetřování případu převzali kriminalisté, kteří si prošli záznamy bezpečnostních kamer. Do banky dva lupiči se zakrytými obličeji vtrhli ve středu 30. ledna kolem šesté hodiny večer. Přes bundy měli oblečené reflexní vesty s nápisem „security“. 

Jeden hlídal vchod a druhý se vydal k hotovostní překážce, kde stříbrným revolverem zamířil na pracovníka a požadoval vydání peněz. Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana dostal méně než deset tisíc korun. Dvojice pak z banky velmi rychle zmizela.

„Nutno zmínit, že si lupiči z banky odnesli takto nízkou hotovost především proto, že pro takovéto situace mají bankovní domy nastavena preventivní bezpečností opatření. Jedním z nich je, že na hotovostních přepážkách mají pobočky pouze nezbytně nutnou minimální finanční hotovost,“ vysvětluje mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Vyšetřovatelé dnes uveřejnili identikit jednoho z podezřelých mužů, který je podle policejního mluvčího Jana Daňka výstižný zhruba z 80 procent. „V rámci práce na případu se kriminalistům podařilo sestavit identikit muže, který je ze spáchání loupeže důvodně podezřelý. Hledaný by měl mít na krku tetování nezjištěné podoby. Jestliže muže na identikitu někdo poznává, ať se ozve na linku 158. Muž by mohl být ozbrojený a nebezpečný, proto se ho nesnažte zadržet a volejte tísňovou linku v případě, že víte, o koho se jedná,“ sdělil Jan Daněk.

Za jejich počínání hrozí oběma lupičům až deset let vězení. Pokud hledané poznáváte, kontaktujte policii na číslo 158.

Fotogalerie
17 fotografií