Smrtelná dopravní nehoda se stala v ulici Na Větrníku nedaleko místa, kde stojí studentské koleje. Řidič dodávky tu naboural do sloupu veřejného osvětlení, který se vlivem události vyvrátil. Právě v ten okamžik tímto místem procházela i mladá dívka, na kterou se sloup zřítil. Vrátná vysokoškolských kolejí pro TV Prima sdělila, že se skupina mladých studentů ze Španělska vracela z večírku. K návratu na koleje je dělilo asi 100 metrů. Řidič údajně usnul. Policie však tuto skutečnost ještě v rámci probíhajícího vyšetřování zjišťuje.

 „Bylo tam hodně lidí. Nejdříve jsem si myslela, že se nikdo nezranil, ale pak jsem zjistila, že někdo leží na zemi. Asi zemřela hned, ta lampa jí rozrazila hlavu,“ řekla pro Primu studentka ze zahraničí, která byla svědkem události. Záchranáři se snažili dvacetiletou dívku marně oživovat, ostatní kolemjdoucí padající sloup veřejného osvětlení minul.

Řidič dodávky se poté sesypal a bylo nezbytné poskytnout mu psychologickou pomoc. „Prošetřováním policisté oddělení dopravních nehod a následně kriminalisté odboru vyšetřování dopravních nehod zjistili, že osmadvacetiletý řidič dodávky nejprve naboural do sloupu veřejného osvětlení, který spadl na přilehlý chodník. Po tomto chodníku v danou chvíli procházela skupinka mladých lidí, padající sloup zasáhl dvacetiletou dívku. Ta utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ uvedl k tragédii policejní mluvčí Tomáš Hulan, podle kterého řidič nebyl pod vlivem alkoholu.

Test na přítomnost drog nebylo možné vzhledem k psychickému stavu řidiče po události realizovat. Příčina je dál předmětem vyšetřování.

Fotogalerie
2 fotografie